Hoppa till huvudinnehåll

Baka frasiga och kryddiga maränger – utan ägg

Kikärtsspad fungerar precis som äggvita i de här spröda marängerna. Spadet kan vispas till ett hårt skum och ger precis rätt konsistens.

Frystorkade bär passar bra att smaksätta maränger med. Här har vi valt att smula över torkade lingon och krydda upp med kanel som passar fint med det syrliga superbäret.

Smaksättningen går enkelt att byta ut med andra kryddor och bär, eller varför inte smält choklad.

Det här bakverket passar också för äggallergiker och veganer.

Det här behöver du:

  • ¾ dels spad från en burk kikärtor (ca 500 g)
  • 1 krm ättika, 12 %
  • 1 dl socker
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ dl frystorkade eller torkade lingon, mortlade

Gör så här:

  1. Vispa kikärtspad med ättika till tjockt skum.
  2. Tillsätt ett par matskedar socker i stöten till glansig maräng. Rör ner kanel.
  3. Klicka ut på bakplåtspapper. Pudra över lingon.
  4. Baka i ugn på 95 c i ca 1 h.
  5. Tag ut och låt torka. Förvara i lufttät burk.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"