Hoppa till huvudinnehåll

Julmaräng - utan ägg

Kikärtsspad ger sprödhet åt Pauls kryddiga maräng. Julgott som passar också för äggallergiker och veganer.

Det här behöver du:

  • ¾ dels spad från en burk kikärtor (ca 500 g)
  • 1 krm ättika, 12 %
  • 1 dl socker
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ dl frystorkade eller torkade lingon, mortlade

Gör så här:

  1. Vispa kikärtspad med ättika till tjockt skum.
  2. Tillsätt ett par matskedar socker i stöten till glansig maräng. Rör ner kanel.
  3. Klicka ut på bakplåtspapper. Pudra över lingon.
  4. Baka i ugn på 95 c i ca 1 h.
  5. Tag ut och låt torka. Förvara i lufttät burk.

Vi önskar dig en vit jul!

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept