Hoppa till huvudinnehåll

Laxrullad med jordärtskocka och äpple i senapssås

Snedskurna bitar med lax och med dill,
hoppsan så gott, jag tar en bit till.

Det här behöver du:

  • ¼ sida gravad lax
  • 3 jordärtskockor
  • 2 inhemska äpplen

För senapssåsen:

  • ½ dl sötstark senap
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 dl matolja
  • 1 knippe dill
  • salt
  • vitpeppar
  • senapsfrö

Gör så här:

  1. Lägg ut skivor av laxen på smörpapper. Banka ihop kanterna lätt.
  2. Strimla jordärtskocka och koka ca 1 minut. Kyl snabbt i kallt vattten.
  3. Vispa ihop senap med senapspulver och honung och en skvätt äppelcidervinäger, tillsätt 1-1,5 dl matolja i tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Rör i finskuren dill.
  4. Blanda strimlat äpple och jordärtskocka med senapssåsen.
  5. Fördela röra över ena långsidan på laxskivorna. Rulla ihop tight med hjälp av smörpappret.
  6. Snedskär i munsbitar och strö över dill och senapsfrö.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept