Hoppa till huvudinnehåll

Laxrullad med jordärtskocka och äpple i senapssås

Snedskurna bitar med lax och med dill,
hoppsan så gott, jag tar en bit till.

Det här behöver du:

  • ¼ sida gravad lax
  • 3 jordärtskockor
  • 2 inhemska äpplen

För senapssåsen:

  • ½ dl sötstark senap
  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1,5 dl matolja
  • 1 knippe dill
  • salt
  • vitpeppar
  • senapsfrö

Gör så här:

  1. Lägg ut skivor av laxen på smörpapper. Banka ihop kanterna lätt.
  2. Strimla jordärtskocka och koka ca 1 minut. Kyl snabbt i kallt vattten.
  3. Vispa ihop senap med senapspulver och honung och en skvätt äppelcidervinäger, tillsätt 1-1,5 dl matolja i tunn stråle. Smaka av med salt och peppar. Rör i finskuren dill.
  4. Blanda strimlat äpple och jordärtskocka med senapssåsen.
  5. Fördela röra över ena långsidan på laxskivorna. Rulla ihop tight med hjälp av smörpappret.
  6. Snedskär i munsbitar och strö över dill och senapsfrö.

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept

  • Laga vegetarisk hot dog av purjolök

    Vegetarisk version på hot dog.

    Purjolök är en fantastisk grönsak som alltför ofta får spela en biroll i matlagning. Beroende på hur man tillagar purjolöken kan man få fram väldigt olika smaker. I den här rätten får lökarnas konung för en gångs skulle spela huvudroll. Den enda hjälpen den behöver är en vällagad majonnäs.

  • Gravad lax "cheese cake" med färskost, dill och pepparrot

    Ett härligt alternativ till fiskbordet.

    Den första av två fräscha varianter på den gravade laxen: en krämig ostkaka blir ett härligt alternativ till fiskbordet. De traditionella julrätterna kommer faktiskt mer till sin rätt i kontrast med den friska smaken av den här välbalanserade nykomlingen.

  • Imponera med gubbröra deluxe - en billig matklassiker i ny tappning

    Passar till brunch, lunch, förrätt och läskande nattmat.

    Brynt smör är magiskt med sina kolatoner och rätt gjord lyfter det vilken enkel rätt som helst. Vår gubbröra presenteras vackert upplagd som en matig sallad istället för en röra, och är lätt att anpassa för många lunchgäster. På det här viset balanseras ansjovisens dominerande smak och alla råvarorna får träda fram.

  • Baka salta frökex med glögginlagda fikon

    Glutenfria snacks som också passar till ostbricka.

    Krispiga hemgjorda salta kex - finns inte mycket som slår det en mysig kväll i gott sällskap. Fröna i kexen ger en härligt rostad smak tillsammans med t.ex. kryddiga glögginlagda fikon och en klick ädelostkräm.

  • Krämig raclette - hur gör du det lätt? Testa ny vardagsmat

    Vi bjuder på en schweizisk klassiker i klass med fondue.

    Ursäkta det halvtaskiga rimmet. Men vi är så glada att kunna presentera ett sätt att göra den schweiziska racletten tillgänglig för alla - den är nämligen utmärkt vardagsmat. Normalt används raclettegrillar då man tillreder den här rätten. Men man klarar sig bra också utan den utrymmeskrävande grillen. Lite småpyssel och så in i ugnen – lättare blir det inte.

  • Lyxig frukost med långbakad frukt

    En smakexplosion vid dagens viktigaste mål.

    Äpplen och päron bakade i låg värme över natten ger komprimerad fruktsmak till en lyxig frukost. Kommer man bara ihåg att ställa in dem i ugnen kvällen innan har man en ljuvlig upplevelse följande morgon. Knaprig mysli går snabbt att göra.

  • Paprikarullader med parmaskinka och paprikavinägrett

    Färggrannt och festligt också till vardagen.

    Rostad paprika blir söt, mjuk och formbar. Tillsammans med salt parmaskinka och frisk salvia får vi en färggrann rätt att njuta av. Servera gärna med ris och en frisk paprikavinägrett.