Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: Vad hette Stiv Bators "supergrupp" och vilket finskt band döptes efter bilen bandet grundades i?

Stiv Bators och Musiktestets banner
Var sjöng Stiv Bators? Stiv Bators och Musiktestets banner Quiz,Yle Vega,Stiv Bators

Här är den – Yle Vegas pop/rockfrågesport!

Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng!

Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter jobbet på puben runt hörnet?

Vid rätt svar markeras ditt svar genast med grönt. Ett felaktigt svar blir rött och då markeras det rätta svaret med fet stil.

Varje fredag kommer 10 nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi.

Ämnesområdena rör sig inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

Rock’n’roll! Eller något. Lycka till!

Denna grupp grundades år 1982. Sångaren Stiv Bators (The Dead Boys), gitarristen Brian James (The Damned), basisten Dave Tregunna (Sham 69) och trummisen Nicky Turner (The Barracudas) kom alla från framgångsrika punk-grupper. ”Russian Roulette”, ”New Church” och ”Live For Today” hörde till deras kändaste låtar. Vad hette gruppen?

Alla 12 singlar denna grupp gav ut mellan 8 oktober, 1971 (”Coz I Luv You”) och 11 oktober, 1974 (”Far Far Away”) nådde den brittiska Top 10-listan. 6 av dem nådde förstaplatsen. Senare fick gruppen ännu 4 singlar till in på Top 10. Vad hette denna kvartett från Wolverhampton?

Vilken av följande låtar är INTE en cover?

Vilken av följande kvinnor har vunnit flest Grammy-statyetter?

Här har vi fyra grupper vars namn innehåller namnet på en amerikansk delstat. Vilken av grupperna är INTE från USA?

Under perioden januari 1969 till december 1970 gav den här gruppen ut 5 album och 7 singlar som nådde Top 10 på de amerikanska listorna. De hette ursprungligen The Blue Velvets och senare The Golliwogs. År 1968 bytte de namn igen. Bröderna Tom och John Fogerty utgjorde tillsammans med Stu Cook och Doug Clifford bemanningen. Vad kallade de sig?

Denna pianist gjorde sin skivdebut som studiomusiker på Wayne County & The Electric Chairs-singeln ”Fuck Off”. Han var med om att grunda den brittiska gruppen Squeeze. I dag är han bäst känd som programledare både på radio och TV. Sedan 1992 har han varit värd för Later… with _____ ______, en TV-show på BBC där mera eller mindre alla som är någonting inom musikbranschen har varit gäster. Vad heter pianisten?

I vilket finlandssvenskt band sjunger Mattias Björkas?

”Love”, ”Electric” och ”Sonic Temple” var denna grupps mest framgångsrika album. Vad heter gruppen?

Denna kvinnliga garagerockgrupp från Kuopio grundades efter att de kommande medlemmarna tillbringade ett veckoslut i en bil lyssnande på garagerock-samlingskassetter. Vad var deras bilrelaterade namn?

PS: Mollys vinyler finns samlade på Yle Arenan.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje