Hoppa till huvudinnehåll

Cocks körde över Grankulla IFK och tog hand om cupguldet igen

För fjärde året i rad är det Cocks som firar i finska cupen. Det var bara i mitten av matchen som Grankulla IFK lyckades hänga med i Riihimäkilagets fart.

Cocks inledde grymt och smällde in bollar på bred front samtidigt som GrIFK hade svårigheter med att få hål på Cocks-keepern Giedrius Morkunas.

Då nio minuter spelats var ställningen 6–1 till gästerna.

Efter Riihimäkilagets överlägsna start blev matchen jämnare och som bäst var GrIFK bara tre bollar efter. Vid paus var Cocksledningen ändå igen fem mål vid ställningen 11–16.

Cocks avgjorde i god tid

Med Sami Silvfers och Patrik Johansons fullträffar hölls GrIFK någorlunda nära i början av andra halvlek. Men då Nico Rönnberg och Theo Westerlund fortsatte panga in bollar med bra procent krympte ledningen inte.

Då bestämde sig GrIFK-tränaren Mikko Koskue för att ta ut målvakten Albert Georgs. Det här var ändå ett misslyckat försök då Cocks satte tre mål i tom bur.

Plötsligt stod det 28–18 på ljustavlan och matchen var avgjord. Cocks kunde nu fokusera på att sätta in några konstmål och vann till slut med 36–24.

Nico Rönnberg var matchens farligaste målskytt med sina nio fullträffar. Silverlagets effektivaste var Silfver och Johanson med fem strutar var.

Det här var andra året i rad då Cocks och GrIFK gjorde upp om cupguldet. I fjol skrevs Cocks segersiffror 37–29.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport