Hoppa till huvudinnehåll

Westerlund gjorde fem mål och firar sitt första cupguld – ”Ont i baklåret men annars jättekiva”

Cocks firar cupguld.
Cocks firade i Grankullagrottan. Cocks firar cupguld. Bild: Lehtikuva handboll,Riihimäki Cocks

I Cocks är man vana med att lyfta bucklor men för Theo Westerlund var dagens cupseger något nytt. Westerlund som ännu i fjol spelade för Sjundeå IF stod för en stark insats då Cocks spöade GrIFK.

Riihimäkilaget Cocks vann sitt fjärde cupguld på raken men Theo Westerlund har inte varit med de tidigare åren. I sin första cupfinal tog Westerlund för sig och smällde in fem bollar i Grankullamålet.

– Det gör lite ont i baklåret som jag stötte där i slutet, men annars känns det förstås jättekiva!

Trots att Westerlund lyckades med mycket så var han också kritisk till sin egen insats.

– I första halvlek råddade jag mycket och passade bort bollar. Egentligen var det flera i laget som gjorde det, vi var lite oskärpta. Men i andra halvlek var vi taggade och kom åt att göra enkla mål.

Har återhämtat sig

Tidigare i veckan var Cocks nära att tappa poäng mot Dicken. Då klagade man på trötthet efter utmanande Europamatcher men idag fanns det inga trötta Riihimäkispelare på plan.

– Det känns inte i benen längre. Vi har tränat så att vi skulle vara redo idag. På tisdagen kändes det och det syntes också i spelet, men idag var det inget problem.

Westerlund spelar som sagt sin första säsong i Cocks. Att laget satsar mer än de övriga klubbarna i Finland var den största orsaken till flytten från Sjundeå.

– Ibland tränar vi både morgon och kväll. Alla är helhjärtat med hela tiden och faktiskt satsar på att komma vidare, det här syns på träningarna.

Sundberg besviken på Granis prestation

I Grankulla IFK-lägret var minerna förstås bittrare. Richard Sundberg medger att laget inte var redo i början av matchen då skotten inte hittade ända fram.

– Vi kom in med dåligt tempo in i lägena och de fick lätta räddningar. På träningarna har vi en viss nivå och när vi kommer hit blir det en annan nivå, säger Sundberg.

– När vi vande oss med tempot och fick fart på lägena så blev det genast bättre. Men vi måste minimera tekniska felen för att ens ha en chans mot Cocks.

Cocks har varit en stor dominant på de finländska handbollsplanerna i redan många år. Att sätta punkt på deras segertåg är något som säkert alla i Handbollsfinland drömmer om.

Och trots att det oftast blir stryk så är det inget problem att hitta gnistan då Cocks står motståndet.

– Svårt att laddas är det ju inte! Herre gud, Cocks är den lättaste motståndaren att ladda sig mot. Tyvärr gjorde vi inte en bra match idag, avslutar Sundberg.

Uppdatering klockan 22.23: "Sjundeå IF-fostrade Westerlund" ändrat till "Westerlund som ännu i fjol spelade för Sjundeå IF"