Hoppa till huvudinnehåll

Bilstöld och drogpåverkad förare i Vasa

Polisbil i Vasa.
Polisbil i Vasa. Polisbil i Vasa. Bild: Yle/Joni Kyheröinen polisbil i vasa

En bilstöld sysselsatte polisen i Vasa på lördag. Man stötte också på ett rattfyllo och en drogpåverkad förare.

På lördag morgon fick polisen i Vasa ett tips om en bil som körde in mot centrum av Vasa. Polisen hittade bilen parkerad nära dess hemadress.

I bilen satt en 20-årig man som inte var bilens ägare. Det visade sig att han stulit bilen och att bilens ägare inte ännu fått reda på saken. Mannen var nykter men hade körförbud.

När polisen kroppsvisiterade honom hittade man en fällkniv. Han misstänks för att ha stulit bilen, förande av fortskaffningsmedel utan behörighet och innehav av föremål som lämpar sig för att skada någon annan.

En över 50-årig man gjorde sig skyldig till grovt rattfylleri i Korsholm på lördag kväll. Polisen utförde blåsrazzia på Lillkyrovägen och stoppade mannen som blåste 2.04 promille. Mannen hävdade att han druckit en öl före han satte sig i bilen. Han försattes i temporärt körförbud.

En 30-årig man misstänks för att ha kört drogpåverkad. Polisen stannade hans bil på Brändö i Vasa efter klockan 21 på lördag kväll. Drogtestet visade positivt.

Dessutom saknade mannen körkort. I bilen fanns två passagerare. När polisen sökte igenom bilen hittade man ett ämne som misstänks vara narkotika. Alla tre misstänks därför för narkotikabrott.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten