Hoppa till huvudinnehåll

Två misstänkta för knivhuggningen i Vasa släppta – man dömd för HS-centerdråp fortfarande häktad

Justitiehuset i Vasa.
Justitiehuset i Vasa. Bild: Yle/Rolf Granqvist tingsrätten vasa

Två av de åtta personerna som suttit häktade misstänkta för knivhuggningen i Vasa för två veckor sedan har släppts fria. Den unga man som för tre år sedan högg ihjäl en äldre man med kniv utanför HS-center sitter fortfarande häktad.

- Två har släppts fria och det kan vara att några till släpps fria inom de närmaste dagarna. Förhören har slutförts och de misstänks inte längre för dråpförsök, säger kriminalkommissarie Eero Välimäki.

Bland de häktade finns ännu den yngling som för tre år sedan dödade en man utanför HS-center.

För ett par veckor sedan knivhöggs en man i tjugoårsåldern i Vasa. Ett flertal män hade samlats på en höghusgård i Vasa centrum. Gräl uppstod och en i sällskapet, en drygt 20-årig man knivhöggs allvarligt

Åtta personer häktades förra veckan misstänkta för knivhuggningen.