Hoppa till huvudinnehåll

Uppretad Pohjanpalo vill lämna Leverkusen: ”Jag kan inte göra så mycket mer”

Joel Pohjanpalo sitter på Leverkusens bänk, 2017.
Bänken har blivit för bekant för Joel Pohjanpalo. Joel Pohjanpalo sitter på Leverkusens bänk, 2017. Bild: imago/Werner Otto / All Over Press Joel Pohjanpalo

Finlands landslagsanfallare Joel Pohjanpalo har meddelat sin klubb Leverkusen att han vill flytta i januari. Tålamodet är slut efter utebliven speltid också denna säsong.

47 minuter.

Joel Pohjanpalo har fått nöja sig med en biroll i Leverkusens offensiv (även) denna säsong. Fyra inhopp och ett mål är saldot – och det räcker inte.

– Jag har meddelat klubben att jag vill flytta bort. Det är inte längre någon hemlighet, säger Pohjanpalo till Ilta-Sanomat.

Det europeiska transferfönstret öppnar i januari och då vill fotbollslandslagets striker hitta en ny klubbadress.

23-åringen har inte lyckats nå ett genombrott i Bundesligan, trots att han har ett fint målsnitt. Förra säsongen blev det sex mål på 182 ligaminuter, nu ett på 47.

– Det kan inte fortsätta så här. Om man räknar med cupen har jag i år fått spela ens en lite längre stund i tre matcher, och i dem gjort två mål. Jag kan inte göra så mycket mer. Ändå blir det inget ansvar. Givetvis frustrerar det.

Tyskland eller England

Tabellnian Leverkusen spelar med en ensam anfallare, som under inledningen av säsongen varit Kevin Volland. Volland ligger trea i skytteligan och är svår att peta. Pohjanpalo är trea i rangordningen bakom sommarens rekordvärvning Lucas Alario.

– Vi spelar mycket bättre än förra säsongen. Det är jag glad över. Och Kevin är min goda vän som just gjorde sitt nionde mål. Det är väldigt, väldigt fint. Men jag måste naturligtvis tänka på min egen karriär, säger Pohjanpalo till tyska Kicker.

Pohjanpalo ämnar sätta sig ner med klubbledningen efter årets sista match den 20 december. Hittills har klubben inte verkat särskilt sugen på att släppa iväg sin finländare, som fått flera erbjudanden.

– Tyskland eller England – det är mina favoritligor, säger han om var flyttlasset kunde landa.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport