Hoppa till huvudinnehåll

Lojolyftaren Meri Ilmarinen säkrade plats i topp-10 i VM med nya personliga rekord

Meri Ilmarinen.
Meri Ilmarinen i farten under tyngdlyftnings-EM i april. Meri Ilmarinen. Bild: imago/Schreyer/All Over Press Meri Ilmarinen

Lohja Lifting-tyngdlyftaren Meri Ilmarinen har redan säkrat sin plats bland de tio främsta tyngdlyftarna i VM i Anaheim efter personliga rekord i såväl ryck, stöt som totalresultat. Det kändes bra redan under uppvärmningen, säger Ilmarinen.

Ilmarinen inledde med 100 kg i ryck och lyckades sedan med sitt sista försök sätta ett nytt rekord på 102 kg.

– Det kändes bra redan under uppvärmningen. Det första lyftet var bra, men sedan blev jag lite mjuk. I det sista försöket lyckades jag ändå lappa för misstaget, säger Ilmarinen i ett pressmeddelande från förbundet.

I stöt inledde Ilmarinen på den säkra sidan med 121 kg, och då det blev nytt rekord – 124 kg – i det andra försöket tog hon sig ann det finska rekordet med sitt sista försök, men misslyckades.

– Formen höll inte. Men personbästa blev det ändå, säger Ilmarinen.

Ingen överraskning för Lojolyftaren själv

Totalresultatet 226 kg räckte till en andraplats i B-finalen. Åtta deltagare ska ännu göra sitt i A-finalen, men det står med andra ord redan klart att Ilmarinen platsar i topp-10.

För Lojolyftaren kom rekordformen ändå inte som en överraskning.

– På basis av de förberedande träningarna så visste jag att jag var i storform. Det här var helt klart min bästa tävling sedan junioråren, säger Ilmarinen.

Tyngdlyftnings-VM pågår i Anaheim i USA.

Källa: STT