Hoppa till huvudinnehåll

Strömsös pärongranité är en fjäderlätt avslutning på en lång middag

En portion med pärongranité i Strömsö villans kök.
En portion med pärongranité i Strömsö villans kök. Bild: Yle / Carina Ahlskog Strömsö,efterrätter,strömsö julkalender 2016

Pärongranité - en höjdare bland efterrätter.

Det här behöver du för 6 portioner:

  • 3 ekologiska päron, mogna
  • 2 dl grädde
  • ½ dl kanderad ingefära
  • florsocker

Gör så här:

  1. Frys päronen över natten.
  2. Hacka ingefäran och vispa tillsammans med grädde.
  3. Riv frysta, oskalade päron över och pudra med florsocker. Servera genast.

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"