Hoppa till huvudinnehåll

Räddade 100 skott – då uppmärksammar ”hockeybibeln” finländska juniormålvaktens jättebragd

Ishockeymålvakt.
Illustrerande arkivbild. Ishockeymålvakt. Bild: All Over Press målvakter,ishockeymålvakt

Benen känns lite tröga. Det konstaterade 16-årige Juuso Kopra för ansedda The Hockey News efter att han noterats för minst sagt otroliga 100 räddningar i en juniormatch mot Ässät.

Kopra representerar Kangasalaklubben Kisa-Eagles b-juniorer som ställdes mot Ässäts U18-lag på söndagen. Resultatet? 5-0 till björneborgarna – som satte 105 skott på mål.

– Benen känns lite tröga i dag, men allt är okej. Jag har träningar i skolan på morgonen och lagets träningar som väntar på kvällen, säger Kopra till The Hockey News.

Väntat nog fick Kopra stående ovationer av sina lagkamrater i omklädningsrummet efter matchen. Tränaren Jouni Rantala var också nöjd med adeptens insats.

– Han var vår bästa spelare på isen. Fantastiskt jobb av honom, säger Rantala till THN.

"Ganska roligt egentligen"

Kopra själv menar till och med att det var en kul match.

– Jag hände med spelet, och då blir det inte ett problem att tvingas rädda så många skott. Egentligen var det rätt roligt att få jobba hela tiden, säger Kopra.

Den kanadensiska hockeytidskriften jämför också Kopras insatser med målvakterna Craig Anderson och Mike Condon, som i NHL samma dag föll med identiska siffror. Kopra medger också att drömmen är att en dag spela i den nordamerikanska toppligan.

– Förstås vill jag spela i NHL, men vägen dit är lång. Just nu fokuserar jag på att vinna spela för Kisa-Eagles så bra som möjligt, säger Kopra.

Tränaren Rantala tror också på Kopras möjligheter.

– Så länge det är vad han själv vill. Han är van med att tvingas stoppa ganska många puckar. Han är ju ganska ung, men han har fötterna på jorden, säger Rantala.