Hoppa till huvudinnehåll

Puljujärvi börjar hitta rätt i NHL: ”Han har blivit mer självsäker”

Jesse Puljujärvi.
Jesse Puljujärvi har blivit en mer komplett spelare anser tränaren. Jesse Puljujärvi. Bild: All Over Press Jesse Puljujärvi

Jesse Puljujärvi har fått fler dimensioner i sitt spel och använder sig mer av sin storlek för att skapa målchanser. Det har gett resultat den här säsongen säger Edmontons tränare Todd McLellan.

Jesse Puljujärvi har fått spela tio matcher för Edmonton Oilers sedan han flyttades upp från AHL i mitten av november. Puljujärvi gjorde mål direkt i sin första NHL-match den här säsongen och efter det har det blivit ytterligare tre fullträffar.

I de senaste matcherna har han spelat i lagets första kedja tillsammans med Connor McDavid och Milan Lucic och mot Calgary gjorde han två mål.

– Han är en bra spelare och han börjar få självförtroende. Alla behöver självförtroende men det känns som att han speciellt behöver det. Han har hittat målet och det gör att han spelar bra, säger McDavid inför nattens match mot Philadelphia Flyers.

Jesse Pulkujärvi försöker göra mål för sitt Edmonton Oilers.
Jesse Puljujärvi har gjort fyra mål den här säsongen. Jesse Pulkujärvi försöker göra mål för sitt Edmonton Oilers. Bild: All Over Press NHL,ishockey,Jesse Puljujärvi,Edmonton Oilers

”Det är det som kallas att växa upp”

Trots positiva tongångar under försäsongen lyckades Puljujärvi inte knipa en plats i Edmontons NHL-trupp i höstas. Edmonton valde att skicka honom till AHL för att han skulle utvecklas ytterligare och bli en mer komplett spelare.

Det börjar han nu också bli anser tränaren Todd McLellan som tycker att den unge finländaren nu börjar komma till sin rätt i NHL. Framför allt har han börjat använda sig mer av sin storlek för att skapa målchanser.

– Han har blivit mer självsäker, både i laget och i ligan. Det är det som kallas att växa upp. Då han kom till NHL så var skottet hans främsta vapen, det finns fortfarande kvar men han har fått fler dimensioner i sitt spel.

– Han har ett otroligt skott men nu är han också mer fysisk och använder sig av sin storlek för att skapa chanser. Det såg vi i matchen mot Calgary, säger McLellan på en presskonferens.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport