Hoppa till huvudinnehåll

Andra tragiska dödsolyckan inom loppet av en månad: 17-årigt störtloppslöfte avled efter krasch under träningspass

En störtloppsåkare i farten.
Illustrerande arkivbild. En störtloppsåkare i farten. Bild: John G. Mabanglo / EPA / All Over Press störtlopp,alpin skidsport

Den tyska alpina skidåkaren Max Burkhart är död. 17-åringen dog i sviterna av skador han drabbades av i samband med en störtloppsträning i tisdags. Det är den andra dödsolyckan i störtlopp inom loppet av en månad.

Burkhart tappade kontrollen, åkte omkull och kraschade in i säkerhetsnäten i störtloppsbacken i Lake Louise i Kanada. Han fick första hjälpen i backen och fördes därefter för att få vård på sjukhus i Calgary. Han avled på sjukhuset följande dag.

Den kanadensiska alpinorganisationen Alpine Canada bekräftar och beklagar dödsfallet.

– Alpine Canada och Alberta Alpine är bestörta över detta tragiska dödsfall. Vårt djupaste deltagande till hans familj och lagkamrater, sade Alpine Canada i ett uttalande.

VM-bronsmedaljören dog för mindre än en månad sedan

Det har gått mindre än en månad sedan den franska alpinstjärnan David Poisson dog efter krasch i Kanada. Världscupåkaren avled efter att ha kraschat under en träning i skidcentret Nakiska.

Enligt den schweiziska tidningen Blick tappade Poisson balansen och kraschade i en hastighet av 100 km/h. Han ska ha åkt genom två skyddsnät och rakt in i ett träd.

Poisson, som tagit ett VM-brons i störtlopp 2013, förberedde sig för världscupsäsongen. Han blev 35 år.

Andreas Romar, som sedan flera år tillbaka tränar med de tyska störtloppsåkarna, ville inte kommentera olyckan för Yle Sporten på torsdagen.

Text: Yle-FNB-AFP

Läs också

Nyligen publicerat - Sport