Hoppa till huvudinnehåll

Gemensam nattlig aktion mot felparkerade bilar i Åbo – 71 fick böta

Den gula böteslappen syns tydligt
Den gula böteslappen syns tydligt Bild: Yle/Linus Hoffman privaträttslig kontrollavgift

Polisen har tröttnat på alla felparkerade bilar i Åbo nattetid. Sista helgen i november åkte de med p-vakter och lappade bilar kring Salutorget.

Polisen har noterat att det nattetid står en massa felparkerade bilar i Åbo centrum. De är ändå allt för många och resurserna räcker inte till för att skriva lappar. Därför har polisen vid några tillfällen tagit hjälp av stadens parkeringsvakter som följt med dem för att bötfälla parkeringssyndarna.

Initiativet kommer från polisen som tryggat parkeringsvakternas arbetsro under de nattliga aktionerna. Natten mot lördagen den 25 november lappades 71 bilar på gatorna närmast Salutorget. En del klarade sig med muntliga anmärkningar. Det var andra gången i år som polisen och p-vakterna hade en gemensam aktion, den första var i maj.