Hoppa till huvudinnehåll

Isabelle Hellströms stavkarriär får ett lyft

Isabelle Hellström.
Isabelle Hellström. Bild: Privat foto Pargas IF,Isabelle Hellström

På självständighetsdagen utdelades för åttonde gången ett stipendium ur Ingmar Söderbloms minnesfond. Stipendiet gick till den 14-åriga Pargas IF-friidrottaren Isabelle Hellström.

De största framgångarna uppnådde Hellström denna säsong i stavhopp. Trots att grenen var helt ny för henne hoppade hon vid NÅID-mästerskapen sitt personbästa 210 centimeter, vilket är A-klassresultat i hennes åldersklass.

I prismotiveringen sägs att Hellström är en lovande, skötsam och målmedveten ung friidrottare, som har gjort stora framsteg i en för henne ny och tekniskt utmanande gren under säsongen 2017.

Minnesfonden delar årligen ut ett stipendium åt en eller flera lovande, skötsamma och målmedvetna friidrottare från Pargas.

Tidigare stipendiemottagare är Emilia Granlund, Yvonn Lindholm, Patrik Eklund, Ida Otstavel, Mikaela Karppelin, Sven Juslin och Martin Jahnsson.

Ingmar Söderblom (1936-2008) var internationell friidrottsdomare och en legendarisk friidrottspersonlighet i Pargas. Fonden har tillkommit genom donationer för att hedra minnet av Ingmar Söderblom och hans insatser för idrottskulturen i Pargas under flera årtionden.

Artikeln är uppdaterad 7.12.2017 kl.13:27 med uppgifter om Hellströms personbästa.