Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit nollat på hemmaplan – Jalonen kritisk mot domarna

Jukka Jalonen.
Jukka Jalonen var inte nöjd med hur domarna dömde. Jukka Jalonen. Bild: Matti Raivio/All Over Press Jokerit,KHL,Jukka Jalonen

Det blev inget hemmatrendbrott för Jokerit. I stället gick laget på en ny förlust – och Jukka Jalonen var besviken på domarnas arbete. ”Vi får inte med oss powerplay”, säger Jokerits tränare.

Jokerit gick på tredje raka hemmaförlusten – sjätte totalt under hösten i Helsingfors – mot Dynamo Moskva i kväll. Gästerna satte enda fullträffen i en målsnål match i den tredje perioden.

Mikhail Varnakov rakade in 1–0 bakom Karri Rämö. Jokerit lyckades aldrig skaka fram de stekheta kvitteringschanserna och gick sjunde raka förlusten mot just Dynamo Moskva.

– Vi gjorde noll mål framåt, då blir det svårt att vinna. Samtidigt släpper vi in ett, då måste vi vinna, säger tränaren Jukka Jalonen till Viasat.

"Är ingen nyhet"

I nästa andetag är Jalonen kritisk mot domarnas arbete i Helsingfors.

– Vi får inte med oss powerplay. Det fanns två–tre lägen där vi borde ha fått något med oss, men det här är ingen nyhet. Det är så här för oss i den här ligan.

– Vi kan inte påverka mer än de utvisningar som vi drar på oss själva. Ni måste fråga domarna varför det blir så här, jag kan inte språket.

Jokerit ligger trea i den västra KHL-konferensen. På lördag spelar Helsingforsklubben borta mot Torpedo Nizjni Novgorod.

Resultat, KHL:

Jokerit–Dynamo Moskva 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
Mål: 0–1 Mikhail Varnakov (Daniil Tarasov).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport