Hoppa till huvudinnehåll

Komarov tröttnade på domarnas gnäll och tog bort visiret – fick genast en klubba i pannan

Leo Komarov.
Leo Komarovs visirmode än numer regelvidrigt i NHL. Leo Komarov. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press Leo Komarov

Förstås gick det så här. Det konstaterar Leo Komarov efter att han till slut fått nog av domarnas uppmaningar och tagit bort visiret helt och hållet – och genast blivit träffad av en klubba. Nykarlebysonen noterades dessutom för tre tacklingar mot Calgary.

Det blev till slut säsongens 18:e seger för Toronto – men den satt hårt åt.

Mark Giordano öppnade målkranarna halvvägs in i den första perioden, men efter Morgan Riellys kvittering en period senare hade lagen nätat färdigt. Till slut var det straffar som fick avgöra matchen – och där säkrade Auston Matthews och William Nylander två poäng för Toronto.

Ur finländsk synvinkel var det ändå Leo Komarov som stal showen. Efter att ha blivit uppmanad att rätta till visiret under den första perioden hade Komarov hört nog och plockade bort visiret helt och hållet. Ett dåligt val, berättar rivjärnet efteråt för Iltasanomat.

– Jag orkade inte lyssna på domaren längre. Det var dessutom samma domare som dömde vår senaste match. Så jag tog bort visiret helt och hållet. Det var lättare, säger Komarov till tidningen.

– Men förstås fick jag ju genast en klubba i pannan. Frun uppskattar säkert, tillägger Komarov.

Nytt för i år

Det var inför den pågående säsongen som NHL förbjöd spelare från att vända upp visiret, så som Komarov gjort under hela sin karriär. För spelare som inlett sin karriär efter sommaren 2013 är det obligatoriskt att ha på sig ett visir hela tiden.

Komarov noterades inte för poäng i matchen, men nog för tre tacklingar – näst flest i hela matchen.

Toronto steg i och med segern upp till tvåa i den östra konferensen, medan förlusten var den tredje på raken för Calgary.

Filppula missade tomt mål

I Edmonton föll Jesse Puljujärvis Edmonton tungt mot Philadelphia Flyers. Med två minuter kvar på klockan stod det 3–2 åt gästerna från Philadelphia, men Edmonton fick försöka kvittera matchen i power play.

Oilers plockade bort målvakten, och då höll Valtteri Filppula på att ställa till det. Filppula hade ett drömläge att punktera matchen i den sista minuten, men lyckades inte klubba in pucken i det tomma målet.

Edmonton klarade ändå inte av att penetrera Phillyförsvaret och nästa gång som Philadelphia lyckades vinna pucken passade Filppula på att passa fram Wayne Simmonds för 4–2 – en ledning som höll matchen ut.

Puljujärvi noterades inte för poäng i matchen.

Resultat, NHL:

Toronto – Calgary 2–1 efter straffar
TOR Komarov 0+0, +/- 0 istid 15:01

Washington – Chicago 6–2

Edmonton – Philadelphia 2–4
EDM Puljujärvi 0+0, +/- 0, istid 12:46
PHI Filppula 0+1, +1, istid 19:09

Anaheim – Ottawa 3–0

Videobilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport