Hoppa till huvudinnehåll

Leftover Key lime pie

Klassikern Key lime pie får sej ett ordentligt uppsving när vi gör pajbotten av bl.a. torrt bröd och återstoden av ett kexpaket. Den blir fantastiskt fräsch med sin syrlighet och den smakrika bottnen, så lägg på kaffet, här ska det fikas!

Ingredienser, 6-8 pers

  • 300 g blandade rester ur skåpet: torrt bröd, kex, salta pinnar m.m.
  • 150 g smör
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 3 äggulor
  • 5 lime
  • 300 g vispgrädde
  • 1 msk fruktig olivolja
  • 2 msk florsocker
  • ev limeblad till garnering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 165 c
  2. Mixa bröd och kexrester till smulor i matberedare. Bind med rumstempererat smör.
  3. Pressa ut i en springform, var noga med att den är tät.
  4. Baka i ugn ca. 15 min, tag ut och låt svalna.
  5. Vispa äggula tills vit och luftig.
  6. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa 2 min.
  7. Tillsätt rivet skal av 4 lime och 1,5 dl färskpressad limejuice, vispa ytterligare ett par minuter.
  8. Häll upp i formen och baka i ca. 17-20 min. tag ut och kyl, gärna över natten.
  9. Vispa grädden lätt och smaksätt med florsocker och olivolja.
  10. Toppa pajen med olivgrädde vid servering.
  11. Garnera med lime och ev limeblad.
Leftover Key lime pie på ett fat
Leftover Key lime pie på ett fat Bild: Yle/Carina Ahlskog Strömsö (tv-program),matrecept,Paul Svensson,bakverk,Paj

Läs också

Recept

Sökfunktionen har flyttat till rutan högst uppe på sidan (ikonen "förstoringsglas"), eller snabbsök "matrecept"

Nyligen publicerat - Recept