Hoppa till huvudinnehåll

Tidigare Wärtsiläanställda förlorade i tingsrätten

Rättegång kring Wärtsiläs uppsägningar i Österbottens tingsrätt.
Rättegång kring Wärtsiläs uppsägningar i Österbottens tingsrätt tidigare i höst. Rättegång kring Wärtsiläs uppsägningar i Österbottens tingsrätt. Bild: Yle/Filip Stén tingsrätter,Wärtsilä,rättegång,Vasa,Österbotten

Ett trettiotal tidigare anställda vid Wärtsilä har förlorat ett uppmärksammat mål vid Österbottens tingsrätt. Tingsrätt anser att Wärtsilä inte gjort sig skyldigt till olaglig uppsägning.

- Visst är det en besvikelse, jag anser att vi hade ett välunderbyggt mål, säger de målsägandes advokat Antti Palo.

- Sådana här situationer är alltid svåra för båda parter. Det är inte något som hör till den normala dagsrutinen. Men nu på basis av det här beslutet är det något vi kan lägga till handlingarna, säger i sin tur Wärtsilä Finlands vd Stefan Damlin.

Enligt tingsrätten hade Wärtsilä rätt att avskeda de anställda i samband med samarbetsförhandlingar 2014.

- Ser man på volymen efter 2014, så har det de facto gått ner här i Vasa. På det sättet anser vi nog att samarbetsförhandlingen var helt befogad, konstaterar Damlin.

Krävde 1,5 miljoner euro

Som grund för uppsägningarna låg ekonomiska och produktionsmässiga skäl och uppsägningarna kunde enligt domstolen inte betraktas som ett sätt att kringgå de tidigare anställdas uppsägningsskydd.

De målsägande krävde mellan 10 och 20 månaders lön jämte ränta, totalt omkring 1,5 miljoner euro. Tingsrätten förkastade alla krav på ersättning och ansåg att uppsägningarna inte strider mot lagen.

Uppsagda utan grund

Det hela fick sin början i samband med omfattande samarbetsförhandlingar vid Wärtsilä år 2014. Som ett resultat av dem sades 142 anställda vid bolaget upp. För dem avslutades arbetet omedelbart.

Ett trettiotal av de uppsagda stämde företaget för att de ansåg sig ha blivit uppsagda utan grund.

Enligt dem fick de kvarvarande anställda på Wärtsilä utföra en större mängd övertidsarbeten vilket har gjort att bolaget inte har uppnått någon ekonomisk vinning av uppsägningarna.

- Vi hade hög övertid i slutet av 2014. Orsakerna bakom den övertiden var att vi hade problem att få in leveranser från några underleverantörer. För att säkerställa leveranserna till våra kunder så var vi tvungna att jobba en hel del övertid för att inte bli försenade, konstaterar Damlin.

- Det ansåg vi vara så pass viktigt så vi gjorde en hel del övertid för att säkerställa vårt rykte och anseende mot våra kunder.

Lutar mot överklagande

Antti Palo säger att han ska fördjupa sig i domen och varför tingsrätten gick på arbetsgivarens linje. Det lutar mot ett överklagande.

- Jag ska också diskutera saken med mina huvudmän, om hur vi ska gå vidare i ärendet, säger Palo.

Artikeln uppdaterad den 7.12 klockan 16.30 med advokat Antti Palos kommentarer.

Artikeln uppdaterad den 7.12 klockan 17.30 med Wärtsilä Finlands vd Stefan Damlins kommentarer.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten