Hoppa till huvudinnehåll

Tionde raka förlusten för Markkanens Bulls – "Måste träna mer på mina kast"

Det fortsätter att gå trögt för Chicago Bulls i basketligan NBA. Under natten till torsdag åkte laget på ytterligare en förlust – den här gången var Indiana Pacers två poäng starkare. Inte ens Markkanen hade en lyckad dag på jobbet.

98–96. Närmare än så är det svårt att komma. Men till slut blev det den tionde raka förlusten för Lauri Markkanen och Chicago Bulls.

Bulls ledde matchen ännu då den sista quartern körde igång, men hemmalaget Pacers kom ikapp och förbi. Matchhjälten stavas Victor Oladipo, som satte de avgörande poängen.

Lauri Markkanen fick i matchens sista sekund sin chans att vinna matchen för Chicago, men talangen missade sitt trepoängsskott.

– Vi måste klara av att stoppa dem. Men bensinen tog slut, speciellt med tanke på offensiven. Många skott bara studsade ut ur korgen. Det hjälps inte. Jag måste träna mer, säger Markkanen till Yle efter matchen.

"Har inte lyckats"

Markkanen plockade endast elva poäng och sex rebounds i matchen. Poängbäst i Chicago var guarden Kris Dunn med 18 pinnar.

Enligt Markkanen har motståndarna börjat försvara bättre mot honom desto längre säsongen har gått – och därför har poängen också lidit.

– Jag har helt enkelt inte lyckats med mina kast. Visst påverkar det också att försvararna vet hur jag spelar, säger Markkanen.

Resultat, NBA:

Cleveland – Sacramento 101–95

Indiana – Chicago 98–96

Orlando – Atlanta 110–106

Boston – Dallas 97–90

New York – Memphis 99–88

Charlotte – Golden State 87–101

Milwaukee – Detroit 104–100

New Orleans – Denver 123–114

San Antonio – Miami 117–105

LA Clippers – Minnesota pågår ännu

Läs också

Nyligen publicerat - Sport