Hoppa till huvudinnehåll

Kimito SF startar sektion för tävlingsimning

En siminstruktör visar några pojkar simrörelser vid en simbassäng
Simläraren Ann-Louise Hakalax instruerar ungdomar vid simsektionens första träningar. En siminstruktör visar några pojkar simrörelser vid en simbassäng Bild: Jill Karlsson simning,ksf dolphins

Kimito sportförening grundar på måndag en ny sektion. KSF Dolphins har fokus på simning och startar officiellt sin verksamhet i medlet av januari.

Martti Hanski kommer att vara huvudtränare för tävlingssimmarna och Ann-Louise Hakalax assisterande tränare.

- Vi har redan ett 30-tal intresserade ungdomar i åldern 6-16 år. Dessutom finns några vuxna, som inte vill tävla, men nog simträna, säger Jill Karlsson, som är initiativtagare till den nya simsektionen.

Verksamheten är från början proffsig, för Hanski har varit landslagstränare i simning. Då han nu flyttat till Kimitoön tycker han det är roligt att det finns ett stort intresse, så han meddelade att han gärna hjälper till.

Träningar i Kasnäs simhall

KSF Dolphins kommer att träna i Kasnäs badhus, där det finns två 25 meters banor.

- Den största utmaningen kommer att vara budgeten. Simning kostar lite mer än till exempel fotboll, så det behövs engagerade föräldrar som samlar in pengar på annat sätt än bara genom medlemsavgifter.

- Dessutom kommer det att behövas samarbete med skjutsar, för simintresserade finns på hela ön, säger Karlsson.

En pojke i en simbassäng
Simträningar i Kasnäs simhall. En pojke i en simbassäng Bild: Jill Karlsson simning,ksf dolphins

Verksamheten inleds 19 januari i Kasnäs simhall då man har insimning och ungdomarna delas in i nivågrupper. Föreningen planerar att delta i de första tävlingarna hösten 2018.

Kimito sportförening har i dag sektioner inom fotboll, friidrott, orientering, bordtennis, skidåkning och alpint. Under sina drygt 70 verksamhetsår har man också sysslat med friidrott, skytte, gymnastik, brottning och boxning, men simning är en helt ny gren för föreningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland