Hoppa till huvudinnehåll

Lagkaptenen missar fotbolls-VM på grund av kokainanvändning

Paolo Guerrero firar ett mål i VM-kvalmatchen mot Colombia.
Paolo Guerrero firar ett mål i VM-kvalmatchen mot Colombia. Paolo Guerrero firar ett mål i VM-kvalmatchen mot Colombia. Bild: German Falcon / EPA / All Over Press Paolo Guerrero

Peru, som tog sig till VM-slutspelet i fotboll för första gången på 36 år, får klara sig utan sin kapten i Ryssland nästa sommar. Internationella fotbollsförbundet Fifa meddelade i dag att landslagskaptenen Paolo Guerrero, 33, blivit avstängd för kokain i ett år.

Guerrero, som spelar i brasilianska Flamengo och tidigare har representerat Bayern München, åkte fast i dopningstester den 5 oktober efter matchen Peru–Argentina. Han var avstängd då Peru slog Nya Zeeland i playoff om en VM-plats.

Peru lottades i VM-slutspelet in i grupp C tillsammans med Frankrike, Australien och Danmark.

Text: FNB-AFP