Hoppa till huvudinnehåll

Sällsynt ommöblering då Granlund slås ihop med Staal – "Jag tycker mig komma ihåg en period i Dallas förra året"

Mikael Granlund, Mikko Koivu och Nino Niederreiter smider planer.
Mikael Granlund, Mikko Koivu och Nino Niederreiter smider planer. Mikael Granlund, Mikko Koivu och Nino Niederreiter smider planer. Bild: Julian Avram/Icon Sportswire/All Over Press Mikael Granlund,Mikko Koivu,Nino Niederreiter

Mikael Granlund och Mikko Koivu har varit ett nästintill oskiljbart radarpar i Minnesota Wild. Men mot Anaheim Ducks ska Granlund spela med Eric Staal. Tittar man på siffrorna och hur många mål vi har gjort som lag så tycker jag att det är värt ett försök, sade chefstränaren Bruce Boudreau till publikationen The Athletic.

Sedan förra hösten har Mikael Granlund och Mikko Koivu spelat i samma kedja så gott som hela tiden. Enligt sajten Natural Stat Trick har Koivu funnits på isen under 264 av Granlunds 292 minuter i spel med fem mot fem.

Granlund och lagets andra toppcenter Eric Staal har 13 gemensamma fem mot fem-minuter den här säsongen.

Granlunds motsvarande siffror för förra säsongen är 1023 minuter tillsammans med Koivu och 61 med Staal. Staal kommer inte ens ihåg att de två skulle ha spelat tillsammans på länge.

– Jag tycker mig komma ihåg en period i Dallas förra året, sade Staal. Jag tror att det var Zach Parise, jag och han. Förmodligen var det i början av säsongen.

Granlund–Staal–Niederreiter

I fredagens match mot Anaheim är det nya formationer som gäller. Kedjorna lyder Mikael Granlund–Eric Staal–Nino Niederreiter och Jason Zucker–Mikko Koivu–Charlie Coyle.

– Tittar man på siffrorna och hur många mål vi har gjort som lag så tycker jag att det är värt ett försök, sade chefstränaren Boudreau.

Granlund är till lags med att det vaskas om.

– Kedjeförändringar hör till sporten. Nu spelar jag med de här killarna och ser fram emot fredagens match mot Anaheim. Staal är en duktig hockeyspelare, sade finländaren.

Läs mera:

NHL-kolumnen: Mikko, Mikael och Minnesota får svårt att nå slutspel

Minnesota mötte med ett par kvällars mellanrum NHL:s och västra konferensens två fysiskt tyngsta lag: St. Louis och Los Angeles. Resultatmässigt fick Wild godkänt från tungviktstestet, men matchbilden i båda drabbningarna lyfte stora frågetecken..

Läs också

Nyligen publicerat - Sport