Hoppa till huvudinnehåll

Tre butiksrån i Borgå och Lovisa inom några dagar - polisen misstänker samma person för alla tre rån

K-Market vid Alexandersgatan i Borgå
K-Market på Alexandersgatan 29 i Borgå rånades sent på kvällen den 3 december. K-Market vid Alexandersgatan i Borgå Bild: Yle/Stefan Härus K-Market,Borgå,livsmedelsbutik,kvartersbutik

En kiosk, en matbutik och ett företag som säljer kök har rånats den senaste veckan. Polisen misstänker att samma person har begått alla tre rån.

Det första rånet skedde söndagen den 3 december vid 21-tiden på kvällen.

Då hotade en kvinna försäljaren vid R-kiosken på Sampovägen 1 i Borgå. Kvinnan hotade försäljaren med kniv och fick som byte en liten summa pengar.

Kvinnan är cirka 160 cm lång och har mörkt hår. Hon var klädd i en mörkgrön och knälång stoppad rock och hon hade en scarf eller en halsduk framför ansiktet, gråa ankellånga collegebyxor, svarta kängor, ljusa strumpor och blå handskar.

Samma koncept vid det andra rånet

Samma kväll klockan 22.56 utsattes K-markets försäljare vid Alexandersgatan 29 för ett rån som utfördes på samma sätt. Kvinnan hade nu med sig en man. Bytet blev igen en liten summa pengar.

Kvinnan beskrivs vara cirka 170 cm lång och hon hade svart ögonmakeup. Hon var klädd i kamouflagemönstrad rock, grå stickad mössa överdragen av en huva, orangefärgad halsduk, gråa collegebyxor, svarta kängor och blå handskar.

Mannen är cirka 170 cm lång och var klädd i klarblå rock med huva. Ansiktet var täckt med ett mörkt tygstycke eller en mössa som lämnade endast ögonen synliga.

Han hade svarta collegebyxor med en vit logo på ena byxbenet, rödbruna ankelhöga tennisskor med vita snören och vit botten samt svarta handskar.

Butiken Keittiömaailma i Lovisa
Den 5 december rånades köksinredningsaffären i hörnet av Östra Tullgatan och Mariegatan. Butiken Keittiömaailma i Lovisa Bild: Yle/Stefan Härus Lovisa,kök

Järnrör och spruta som vapen

I Lovisa utsattes företaget Keittiömaailma på Östra Tullgatan 11 för ett liknande rån tisdagen den 5 december klockan 13.15.

En kvinna hotade försäljaren med ett föremål som närmast liknade ett järnrör samt med en spruta. Kvinnan fick en liten summa pengar som byte.

Kvinnan beskrivs vara cirka 165 cm lång, hon har normal kroppsbyggnad och hon var klädd i mörkblå rock, svarta byxor och ansiktet doldes bakom en svart halsduk.

Polisen efterlyser ögonvittnen

Polisen misstänker att det är en och samma kvinna som utfört de tre rånen.

Polisen tar emot uppgifter samt tips om fallen på telefon
0295 413 666 eller 0295 413 636.

Det går också att lämna uppgifter vid närmaste polisstation.