Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Guldtörstande Finland ute efter finalrevansch mot favoriten Sverige

Sveriges damer går in som klar guldfavorit i dagens final i innebandy-VM i Slovakien. Finland vill göra slut på raden av finalförluster mot grannen.

Sverige har gått som tåget i Bratislava. Gruppspelet sopade den regerande mästaren hem med målskillnaden 52–7, i kvartsfinalen föll Lettland med otroliga 21–0 och i semifinal Tjeckien med 7–1.

Finland har varit stressat i såväl kvartsfinalsegern över hemmanationen Slovakien (6–2) som semifinalen mot Schweiz (3–1).

– Finland brukar växla upp i finalen så jag förväntar mig en tuff VM-final. Men gör vi det vi ska till 100 procent så kan inte Finland vinna över oss, säger svenska förbundskaptenen Andreas Lundmark på förbundets webbplats.

– Visst har Sverige bra spelare. Men vi är ett bättre lag. Vi litar på det och vinner VM-guld, konstaterade semifinalhjälten My Kippilä till Yle efter de dubbla fullträffarna mot Schweiz.

Sverige har vunnit fem raka VM-guld. I de tre senaste finalerna har motståndaren varit Finland, som föll efter straffar i Tammerfors för två år sedan. Finland har två guld, det senaste från 2001.

Finalen börjar klockan 18.00 och sänds direkt i TV2 och på Arenan med start klockan 17.50.

Läs också