Hoppa till huvudinnehåll

Efter stora dominansen av Liverpool: Rooney fixade oavgjort i derbyt

Wayne Rooney skjuter straff.
Wayne Rooney förvaltade sin straff säkert. Wayne Rooney skjuter straff. Bild: EPA / Peter Powell Wayne Rooney

Liverpools Mohamed Salah fortsätter att glänsa i Premier League. men hans trettonde mål för säsongen räckte inte till seger över Everton – vars hjälte hette Wayne Rooney.

Wayne Rooney kvitterade derbyt mellan Liverpool och Everton på straff med en kvart kvar att spela och såg till att den klassiska duellen slutade 1–1.

Ledningsmålet i 42:a minuten höll högsta klass. Med styrka och precision såg Mohamed Salah, sommarens supervärvning från Roma, till att hemmalaget Liverpool fick med sig 1–0 från första halvleken.

Styrkan använde han för att vända bort backen Cuco Martina. Och precisionen när han med vänsterfoten placerade bollen högt i målvakten Jordan Pickfords bortre hörn.

Målet var Salahs 13:e i Premier League och såg ut att lägga grunden till en ny trepoängare. Men det blev inte någon ny seger för hemmalaget.

Arg Dejan Lovren hålls borta från domarna av lagkamrater, Liverpool-Everton.
Dejan Lovren var ursinnig på domarna efteråt. Arg Dejan Lovren hålls borta från domarna av lagkamrater, Liverpool-Everton. Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press Dejan Lovren

Lovren ursinnig

Wayne Rooney satte kvitteringen i 77:e minuten på straff, efter att Liverpools Dejan Lovren gått in för bryskt i en duell med Dominic Calvert-Lewin.

Rooney såg därmed till att Everton fortsätter starkt sedan managern Sam Allardyce tog över klubben i slutet av november.

Tabellfyran Liverpool förde spelet stora delar av matchen, trots att tränaren Jürgen Klopp inledningsvis lämnade profilspelare som Philippe Coutinho och Roberto Firmino på bänken.

Efter att kampen blåsts av riktade inte minst Lovren kraftig kritik mot domarna, som enligt hemmapubliken aldrig borde visslat för straff.

Text: FNB-TT-AFP-Yle

Läs också