Hoppa till huvudinnehåll

Hirscher vinnare i snöyra: ”Aldrig sett något liknande”

Marcel Hirscher jublar.
Marcel Hirscher ute efter guldet han saknar i Pyeongchang. Marcel Hirscher jublar. Bild: EPA Marcel Hirscher

Österrikaren Marcel Hirscher behärskade det besvärliga vädret i Val d'Isere bäst och vann världscuptävlingen i slalom. För damerna blev det ingen tävling alls.

Hirscher låg bara åttonde efter första åket i pisten Stade Olympique De Bellevarde men efter det andra var han igen etta, 39 hundradelar före norrmannen Henrik Kristoffersen.

– Det var svårt. Det snöade så mycket på en timme att jag aldrig sett något liknande. Som tur är kunde vi tävla, säger Hirscher.

Den flerfaldiga världsmästaren Hirscher, 28, har vunnit 47 världscuptävlingar varav 21 i slalom. OS-guldet har dock gått honom förbi.

Myhrer på podiet

Kristoffersen gav allt och körde upp sig från femma till tvåa. Han låg 14 hundradelar före Hirscher efter första åket.

– Det var på gränsen. Det straffade sig på ett eller två ställen. Hirscher kör på gränsen han också men han är väldigt disciplinerad och stabil, säger Kristoffersen.

Henrik Kristoffersen åker slalom.
Henrik Kristoffersen klarade sig inte utan misstag. Henrik Kristoffersen åker slalom. Bild: EPA Henrik Kristoffersen

Svensken André Myhrer kom trea och fick revansch efter att ha kört ur i premiären i Levi. Han var bara en hundradel bakom Kristoffersen.

– Det är lite surt, men jag är nöjd med poängen. Jag gjorde två stabila åk och nu vet jag att det kommer backar i tävlingarna framöver som passar mig bättre, säger Myhrer.

Vonn drog sig ur

Hård vind och dålig sikt på grund av dimma innebar att damernas världscuptävling i super-G i St. Moritz måste ställas in. Det gick inte att genomföra tävlingen trots att arrangörerna flyttade startplatsen neråt i Engiadina-pisten.

Amerikanska stjärnan Lindsey Vonn hann dra sig ur tävlingen en kort stund innan den ställdes in. Vonn skadade ryggen i lördagens tävling.

– Jag är ytterst besviken men säsongens huvudmål är OS och jag måste nu ta hand om mig själv med tanke på nästa vecka och i synnerhet med tanke på februari, säger Vonn.

Text: FNB-AFP-TT-NTB