Hoppa till huvudinnehåll

Rattfyllerister åkte fast i Vasa

Polisen.
Polisen. Bild: Yle/Linus Hoffman rån

Två rattfyllerister åkte fast i Vasa under veckoslutet. Den ena av dem, en 18-årig kvinna, blåste över två promille i polisens alkomätare.

På lördagskvällen vid 20.30-tiden inträffade en utkörning längs Höstvesvägen i Vasa. Chauffören, en 18-årig kvinna från Vasa, blåste 2,27 promille.

Kvinnan fördes till Vasa centralsjukhus för blodprov. Hon delgavs temporärt körförbud och hennes körkort omhändertogs av polisen.

Hon misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Paketbil körde av vägen i Korsholm

På lördagen vid 22.30-tiden inträffade en avkörning längs Karperövägen i Korsholm. Den 44-åriga manliga chauffören från orten tappade herraväldet över paketbilen i en högerkurva.

Bilen åkte av vägen med sidan före, stjälpte och rullade runt ett varv via taket innan den stannade i diket. Med i bilen fanns två passagerare. Alla inblandade fördes med ambulans till VCS för kontroll.

Chauffören misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Rattfyllerist körde ut på åker

På söndagen vid 01.40-tiden fick polispatrullen en anmälan om en misstänkt rattfyllerist i Vasa. Patrullen påträffade personbilen vid Motorgatan i Vasa där den kört av vägen.

Personbilen hade kört med förarsidan före in i en lyktstolpe och stannat på en intilliggande åker. Lyktstolpen gick av som en följd av kollisionen.

Föraren, en 19-årig man från orten, fördes till sjukhuset för blodprov och kontroll av skador.

Mannen misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten