Hoppa till huvudinnehåll

Superinhopparen Giroud räddade Arsenal – upp jämsides med Ole Gunnar Solskjær

Olivier Giroud nickar mål, Southampton-Arsenal.
Olivier Girouds nick gav Arsenal poäng. Olivier Giroud nickar mål, Southampton-Arsenal. Bild: imago/Sportimage/All Over Press Olivier Giroud

Inbytt i 72:a minuten. Drygt en kvart senare såg Olivier Giroud till att rädda en poäng till Arsenal i 1–1-mötet borta mot Southampton i Premier League i fotboll.

Den franske anfallaren nådde högst på Alexis Sanchez inlägg och nickade in bollen i målvakten Fraser Fosters bortre hörn.

Det var dock hemmalaget som inledde bäst. Redan i den tredje minuten slog Charlie Austin, anfallaren som för en vecka sedan räddade en poäng borta mot Bournemouth, till och gav Southampton en drömstart.

Efter drygt en timme var Oriol Romeu nära att öka på till 2–0 – men träffade ribban.

I stället var det Arsenal som till slut fick läget, inhopparen Olivier Giroud tog vara på möjligheten och ordnade en poäng till gästerna.

Wenger: En svår match

En enda poäng innebär att Arsenal inte lyckades ta sig upp till topp-4.

– Det var en svår match och jag känner att vi betalade ett högt pris för en långsam start. Vi jobbade på. Det var en match med stor intensitet, säger Arsenals tränare Arsène Wenger.

– Den andra halvan handlade bara om oss men de försvarade bra. Vi spelade med många anfallare. Överlag var andan bra. Vi var obevekliga ända till slutet.

Olivier Giroud har blivit något av en superinhoppare för Arsenal. Detta var det 17:e ligamålet han gjorde efter att ha hoppat in från bänken – med vilket han delar förstaplatsen i Premier League-historien med Manchester Uniteds norrman Ole Gunnar Solskjær.

Text: FNB-TT-ATP-Yle

Läs också