Hoppa till huvudinnehåll

Geocacha en gran till julen

En snöprydd gran dekorerad med röda fiberband.
I bästa fall hittar den som deltar i julgransjakten en av dessa snöprydda granar dekorerade med röda fiberband. En snöprydd gran dekorerad med röda fiberband. Bild: Skogsvårdsföreningen Österbotten/Ann-Mari Snickars julgranar,skog

Skogsvårdsföreningen i Österbotten kommer att ordna julgransjakt på lördag. Sex granar finns gömda i de Österbottniska skogarna som man med hjälp av geocaching kan hitta och ta med sig hem.

- Det här är andra året som vi gör detta och ifjol blev det en riktigt succé och många var ute med pannlamporna i skogen, säger Ann-Mari Snickars från skogsvårdsföreningen.

Granarna finns gömda från Karleby i norr till Sideby i söder och koordinaterna till granarna publiceras på föreningens webbsida och Facebook på lördag morgon klockan åtta.

Den som hinner först fram får ta granen med sig hem. Två granar finns i norra delen av Österbotten, två i mellersta och två i södra.

Granarna är färdigt huggna och dekorerade med röda fiberband.

 • Studerande i Vasa kräver gratis preventivmedel

  Vasas studerande i sämre situation än i andra.

  Stadsstyrelsen i Vasa beslöt i måndags att införa en Vasamodell som innebär att preventivmedel ska ges gratis i sex månader i stället för tre månader som gäller i dagens läge.

 • Ett detektivjobb att upptäcka mobbning

  Sjundeålärare säger att barnen kan känna skam och rädsla.

  Skam och rädsla. Det finns många faktorer som gör att barn inte vill berätta om mobbning för sin lärare. I Sjundeå svenska skola använder lärarna alla sina sinnen för att upptäcka signalerna.

 • Teemu Pukki i målstim – nätade igen för Norwich

  Också Marcus Forss gjorde mål i engelska ligacupen.

  Saldot imponerar. Teemu Pukki har på tre matcher stått för två mål och en assist i Norwich. Finländaren gjorde ett succéinhopp för sin nya klubb då man besegrade Stevenage i den engelska ligacupen.

Läs också

Österbotten

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Österbotten