Hoppa till huvudinnehåll

Se upp i trafiken - snöyra på väg

Snöyra i Åbotrafiken.
Snöyra i Åbotrafiken. Bild: Yle/Linus Hoffman snöyra i åbo

Meteorologiska institutet varnar för snöoväder från och med i natt.
I kväll drar ett snöområde in från sydväst och det breder ut sig över hela västra och södra Finland under natten.

I morgon kommer också östra och norra Finland att få snö.

Meteorologen varnar för att snöfallet kan bli ymnigt på många håll i morgon. I södra och mellersta Finland kan det falla upp till 15 centimeter snö.

Vid den sydvästra kusten kan nederbörden komma som snöblandat regn, och mot tisdag kväll förvandlas snöfallet till regn också på andra håll i södra Finland.

Dåligt väglag

Det varnas för dåligt väglag i hela landet.

Enligt varningen som gavs vid 15-tiden blir väglaget mycket dåligt i morgon bitti i landets södra och östra delar och i landskapen Satakunta, Birkaland, Mellersta Finland och Kajanaland på grund av snöyra.

Väglaget blir dåligt i morgon bitti i landskapen södra Österbotten, Österbotten, Mellersta Österbotten och Norra Österbotten på grund av snöfall.

Helsingfors-Vanda i full beredskap

På söndagen drabbades stora delar av västeuropa av snöyra vilket ledde till kaos i trafiken. Hundratals flyg inhiberades bland annat i Frankfurt, Amsterdam, Düsseldorf och London.

I Sverige tvingades Göteborgs flygplats Landvetter stänga på söndagen på grund av snöyra. Många bilar körde fast på E6:an rapporterar Sveriges radio. Flera olyckor rappporterades.

Här hemma meddelar Finavia att nio flyg landade försenade på Helsingfors-Vanda flygplats på grund av kaoset på kontinenten.

Flygplatsen är i full beredskap inför tisdagens snöyra.

 • Boris Johnson i Berlin - beredd att kompromissa kring brexitavtal

  Merkel uppgav att EU är beredda att förhandla kring handeln.

  Storbritanniens premiärminister Boris Johnson sade i dag att Storbritanniens nuvarande utträdesavtal med EU är oacceptabelt under en gemensam presskonferens med Tysklands förbundskansler Angela Merkel under Johnsons besök i Berlin.

 • 40 kor på vift i skogen i Laukas - expert: Djur förvildas snabbt ute i skogen

  Ägaren skötte hela gården ensam i ett år.

  I Vehniätrakten i Laukas har en hjord på cirka 40 nötdjur varit på fri fot i skogen sedan våren. På tisdagen ställdes läget på sin spets då djuren, som trängt sig in på gårdar och vägar, började utgöra en fara för folk i området. Just nu håller hjorden till i skogen nära bondgården.

 • Sopkärl vid rastplatsen i Horsbäck efterlyses

  Problemet lyfts fram i ett invånariniativ.

  Raseborgs stad kommer nu vända sig till Trafikledsverket Väylä med en önskan om att det skulle placeras sopkärl på rastplatsen invid riksväg 25 i Horsbäck.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes