En underbart god och kryddig dessert, där lagen med fördel kan silas av och användas som sås till glass eller bas till glögg. Mums!
Ingredienser, 4 pers
- 4 päron
- 5 dl socker
- 1 liter vatten
- 2 färsk gurkmeja
- 1 vaniljstång
- 1 kanelstång
- 1 citron
- 1 bit ingefära
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
- Koka upp en sockerlag med socker och vatten.
- Tillsätt skivad gurkmeja, ingefära, vanilj, citronskal, kanel och juice. Skala päron och sjud försiktigt i lagen tills mjuk, ca 10 min.
- Låt svalna i lagen.
Servera päron i skål med lag och lättvispad grädde.
Mer om receptet
- Sila av lagen och använd till glögg eller glass.
- Päronen och lagen står sej ett par månader i kylen i ren, tätslutande burk.
- I klippet nedan smaksätter Paul både huvudrätt och efterrätt med gurkmeja - inkokt sik med gurkmeja, fänkål och selleri samt päron inkokta med gurkmeja.