Hoppa till huvudinnehåll

RasBudo deltog i Moscow Challenge

Porträttbild på Arseny Ignatieva och Rufus Kesti.
Arseny Ignatieva och Rufus Kesti gjorde bra ifrån sig i tävlingarna i Moskva. Porträttbild på Arseny Ignatieva och Rufus Kesti. Bild: Olga Ignatieva taekwondo,Raseborg,Västnyland,rufus kesti

Att Taekwon-do är en stor sport i Ryssland kunde märkas då Moscow Challenge avgjordes i helgen med över 1200 deltagare.

RasBudo deltog med två idrottsmän i denna största ITF-Taekwon-do tävlingen i Moskva. Det var den första internationella tävlingen för föreningen i det nya ITF-förbundet.

För att kunna genomföra en så här stor tävling på endast en dag, krävs en mycket välorganiserad organisation och ITF Russia klarade av det med bravur.

Rufus Kesti lyckades bra i sitt rörelsemönster och fick ett silver i klassen: Junior 2 Dan. I sparring -67 kg slutade resan för honom vid semifinal.

Silver för Arseny

Den endast 12 år gamla Arseny Ignatieva är ett namn att lägga på minnet. Han började också med rörelsemönster där han vann sin första motståndare.

Hans andra motståndare var förhandsfavoriten då han var en tidigare vinnare. Den här gången förlorade Arseny med endast en domarröst.

I sparring 2 Gup -44 kg gick det bättre och det slutade också för honom med ett silver.

Text: Maj-Lis Rauhamaa

Yle och Yle Västnyland vill jobba tillsammans med publiken. Den här texten inom ramen för Mitt Yle - Idrott i Västnyland är också ett exempel på hur vi gör det. Också din förening och du är välkommen med.
Kom med och skapa Västnylands mest heltäckande plattform för lokal idrott!

Läs mera:

Vi tackar för alla som deltagit

Mitt Yle har avslutats. Det är därför inte längre möjligt att delta.

Läs också

Mitt Yle

Nyligen publicerat - Mitt Yle

 • Två FM-medaljer till RasBudo

  Ett guld till Raseborgsföreningen också i Helmi cup.

  Raseborgsföreningen RasBudo vann två medaljer under första tävlingsdagen i FM och Helmi cup i taekwon-do. Tävlingarna ordnas i Tammerfors.

 • BK-46 akademi slog Ekenäs IF i handbollstvåan

  Jämn match slutade i BK-seger med fyra mål.

  På fredagskvällen möttes Ekenäs IF och BK-46 akademi från Karis i handboll div 2. Matchen började i jämna tecken men BK-lyckades dra upp en ledning på fem mål.

 • Seishinkais juniorer fick besök från Aikidoförbundet

  Aikido lämpas sig bra för juniorer.

  I över 20 år har Seishinkai r.f. ordnat juniorträningar i aikido i Ekenäs. Just denna budogren lämpar sig väl för barn, då man strävar efter att inte skada sin motståndare, fast man försvarar sig.

 • Väst-Nylands ryttare ordnade regionala lagmästerskap

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region hölls 8.9.

  Mästerskapen i dressyr för södra Finlands region ordnades lördagen 8.9. 12 lag deltog i tävlingen med allt som allt 36 ekipage. Hangö Udds ryttare och Väst-Nylands ryttare deltog.

 • Medaljer, nya bälten samt nybörjarkurs

  Hilti Raasepori framgångsrikt i årets NO GI i Helsingfors.

  Hilti Raasepori var framgångsrikt i årets NO GI (låsbrottning) Finnish Open-tävling i Helsingfors den 25-26.8.

 • Tight schema för EIF:s damlag

  EIF:s match mot Team Vnpa slutade 8-0.

  I söndags (17.6) åkte EIF:s fotbollsdamer till Vanda för att möta Team Vanpa. Motståndarlaget ligger under nedflyttningsstrecket och har haft en tung säsong hittills, och EIF gjorde inte läget lättare för dem när man vann med hela 8-0.

 • EIF-damerna förlorade mot JäPS i fotbollstrean

  Första hemmaförlusten för EIF den här säsongen.

  I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017.