Hoppa till huvudinnehåll

Ingåföräldrar vill inte ha längre höstlov

Elever på väg till Näse skola
Höstlovet i Ingåskolorna föreslås inte bli längre. (Arkivbild). Elever på väg till Näse skola Bild: Yle/Stefan Paavola Skolbarn,barn i skolåldern,elever,baracker,näse skola i borgå

Majoriteten av Ingåföräldrarna vill inte förlänga höstlovet från tre till fem dagar. Det visar den enkät som kommunen har låtit göra.

Totalt 115 personer svarade på enkäten. Av dem ville 74 stycken, eller 64 procent, att höstlovet fortsättningsvis ska vara tre dagar långt.

42 personer, eller 36 procent, ville däremot att höstlovet förlängs till fem dagar.

Vårdnadshavarna fick också motivera sina åsikter i enkäten.

- De som ville ha tre dagar höstlov motiverade det bland annat med att det är svårt att ordna ledigheten för de mindre barnen, säger Ingås bildningschef Merja Olkinuora.

Dyrt att resa på höstlovet

Många föräldrar ansåg också att det är dyrt att åka på resa på höstlovet, så det lönar sig inte att ha fem dagar ledigt.

De som ville ha fem dagar höstlov motiverade det bland annat med att Lojo har en vecka höstlov. Ingåbarnen åker till Lojo för att gå årskurserna sju till nio och därför skulle det vara bra att kommunerna har samma system.

Bildnings- och välfärdsnämnden i Ingå ska på torsdag (14.12) slå fast arbetstiderna för läsåret 2018-2019. Förslaget är att höstlovet fortsättningsvis är tre dagar långt.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland