Hoppa till huvudinnehåll

Mutko upprörd över tätt duggande avslöjanden: "Vi accepterar inte resultaten från Oswaldkommissionens utredning"

Vitalij Mutko under lottningen av grupperna i fotbolls-VM.
Vitalij Mutko under lottningen av grupperna i fotbolls-VM. Vitalij Mutko under lottningen av grupperna i fotbolls-VM. Bild: SERGEI CHIRIKOV / EPA / All Over Press Vitaly Mutko

Den tidigare ryska idrottsministern Vitalij Mutko är inte belåten med Oswaldkommissionens arbete. Kommissionens arbete har resulterat i att över 30 ryska idrottare tvingas stå över OS. Att ryssar ändå kommer att delta i OS betyder inte att Ryssland köper Oswalds argument, menar Mutko.

– Det färska beslutet innebär inte att vi accepterar resultaten från Oswaldkommissionens utredning. Den kommer med nya utlåtanden varje dag, det är inte något som vi kan tolerera och acceptera, säger Mutko till nyhetsbyrån Tass.

Till centrala bevis hör Wadas McLaren-rapport, som är framtagen av juristen Richard McLaren, och den tidigare laboratoriechefen Grigorij Rodtjenkovs utlåtanden. Något som Mutko inte ger mycket för.

– Vi ser inga starka bevis, det finns endast påståenden från Rodtjenkov och McLaren. Vi gör vad vi kan för att försvara våra idrottares ära och anseende.

Svårt beslut

Mutko säger att Ryssland nu ska gå in för att stöda idrottarna trots att de inte tävlar för Ryssland.

– Idrottarnas beslut att delta i OS är svårt och viktigt. Allt handlar om deras liv och deras möjligheter att realisera sin potential. Vi kommer att respektera beslutet och ge dem allt nödvändigt stöd.

De idrottare som inte är avstängda av IOK har för avsikt att tävla i OS.

– Vi förväntar oss att steget som våra idrottare har tagit kommer att visa att vi inte har någonting att dölja.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport