Hoppa till huvudinnehåll

Jallow imponerade i försöken – satte nytt finländskt rekord

Mimosa Jallow tillhör Finlands stafettlag på 4 x 100 meter medley.
Mimosa Jallow var snabb i sitt försöksheat. Mimosa Jallow tillhör Finlands stafettlag på 4 x 100 meter medley. Bild: All Over Press Mimosa Jallow

Mimosa Jallow förbättrade sitt finländska rekord med fyra hundradelar i försöken på 50 meter ryggsim i EM i Köpenhamn. Jenna Laukkanen gick också vidare till semifinal men kommer att avstå den tävlingen.

Mimosa Jallow tog sig lätt vidare till semifinal på 50 ryggsim i EM. Jallow som simmade i det sista försöksheatet satte handen i kaklet på tiden 26,52 vilket är nytt finländskt rekord.

Jallow blev endast slagen av Katinka Hosszu i sitt heat och totalt hade hon den tredje bästa tiden av alla i försöken.

Jenna Laukkanen som tagit en medalj hittills i EM satte nytt personligt rekord med 20 hundradelar då hon simmade på 27,00.

Det gav henne den nionde bästa tiden i försöken och en plats i kvällens semifinaler. Laukkanen väljer ändå att inte starta i kvällens semifinal utan satsar allt på finalen på 100 meter bröstsim.

Lotta Upanne och Susanne Hirvonen gick inte vidare från försöken.

På herrarnas 50 meter fjärilsim kommer en finländare att simma i semifinalerna. Det är Riku Poytäkivi som hade den tolfte bästa tiden i försöken.

Niko Mäkelä och Jaakko Rautalin gick inte vidare medan Ari-Pekka Liukkonen inte kom till start. Liukkonen tävlade i stället på 100 meter frisim men där var han långt från en semifinalplats.

Samtliga resultat från dagens pass i EM hittar ni här.