Hoppa till huvudinnehåll

Marjamäkis dom efter klara förlusten: ”Var inte tillräckligt bra”

Teemu Hartikainen i landslagströjan.
Teemu Hartikainens Finland föll tungt mot Ryssland. Teemu Hartikainen i landslagströjan. Bild: AFP / Lehtikuva Teemu Hartikainen,Finlands herrlandslag i ishockey

En seger och två förluster. Finland lyckades inte följa upp succéstarten på OS-säsongen på bästa sätt. ”I dag saknades det sista”, säger Lauri Marjamäki.

Finland blev nollat i den allra sista landskampen innan OS-truppen ska tas ut. Lejonen blev stundtals överkört av Ryssland och fick på pälsen med 3–0.

– Ryssland var väldigt starkt, de var fysiska. Men vi var inte så bra. Det sista saknades. Insatsmässigt var det här inte så bra, säger förbundskaptenen Lauri Marjamäki till Yle.

– Vårt spel med puck var inte tillräckligt. När vi fick lägen i powerplay borde det utnyttjas bättre i en sådan här match. Samtidigt spelar vi också för att få med oss de här erfarenheterna.

Tar ut truppen i januari

Finland slog Sydkorea i veckans turnering. Mot Tjeckien och Ryssland blev det stryk.

Därmed lyckades hockeylandslaget inte följa upp succéturneringen på hemmaplan. I Helsingfors blev det tre raka segrar i november.

– Då var vi bra, mot Tjeckien spelade vi bra i femtio minuter den här veckan och Sydkorea skötte vi väl. Vi är i rätt tidtabell mot OS och nu ska vi analysera det här och följa spelarna.

I januari tar Marjamäki ut OS-truppen. Totalt har trettiotvå utespelare visat upp sig i landslagströjan i de två EHT-turneringarna, men loppet är inte helt kört för spelare som inte varit med.

– Vi sätter inga gränser. Det avgörande är att vara i form i februari. Just i dag föll vi mot ett bra motstånd. Vi tittar på individer i ett senare skede.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport