Hoppa till huvudinnehåll

16:e målet i höst – Laine toppar NHL:s skytteliga i powerplay

Så smällde det till igen. För 16:e gången den här hösten. Patrik Laine gjorde matchens andra mål i en match där Winnipeg Jets besegrade St. Louis med 4–0.

Vi har sett det förut. Och lär ska ska få se det igen. Patrik Laine får pucken där han står nära tekningspunkten till höger från målvakten sett. Några skär med rören, tar siktar och levererar en snabb piska som slinker in i mål bakom en välspelande Jake Allen.

Passningspoängen gick till Mathieu Perreault och Jacob Trouba. Winnipeg gick i upp i 2–0 ledning och vann till slut över ett av NHL:s topplag för tillfället, St. Louis med 4–0.

Tack vare målet gjorde Laine slut på sin målfria svit som räckte fyra matcher. Han är nu uppe i 16 mål, delad åttonde plats med Brayden Schenn, James Neal och Michael Grabner. Ryskt i topp med Nikita Kucherov och Alexander Ovetjkin med 23 mål vardera.

Med sina tio mål i powerplay är Laine etta i hela NHL. Nashvilles svenska målpruta Filip Forsberg är tvåa med nio fullträffar. Mera statistik hittar ni på NHL:s webbplats.

Bildkälla: Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport