Hoppa till huvudinnehåll

Polisen misstänker inget brott i anslutning till 13-årig pojkes död

Flera ljus har placerats i snön vi Karabacka där en död 13-åring försvann.
Flera ljus har placerats i snön i Karabacka där 13-åringen hittades död. Flera ljus har placerats i snön vi Karabacka där en död 13-åring försvann. Bild: Lehtikuva ljus (strålning),Esbo,sorg,Karabacka,gravljus

Det ska göras en dödsorsaksutredning om den 13-årige pojken som hittades död i Karabacka i Esbo, uppger polisen i Västra Nyland.

I det här skedet misstänker polisen inget brott. Polisen meddelar inte vilka faktorer som tyder på att det inte var fråga om något brott.

Polisen meddelade på söndagen att pojken som anmälts försvunnen hade hittats död i terrängen. Han hittades i korsningen av Karabackavägen och Källstrandsvägen.

Polisen uppger att pojken inte hade återvänt hem på lördagskvällen och att de anhöriga inte hade lyckats få kontakt med honom.

Enligt Helsingin Sanomats källor hittades pojken i ett dike. Frivilliga hade innan dess hittat hans ryggsäck i skogen nära en skola i Karabacka.

Källor: FNB, Helsingin Sanomat

Läs mera:

Saknad 13-åring hittades död i Esbo

Polisen meddelar att den hittat en 13-årig pojke som anmäldes saknad i Esbo i går död i terrängen. Enligt polisen är det för tidigt att säga något om dödsorsaken.