Hoppa till huvudinnehåll

TPS värvar inför ligacomebacken

Aleksi Ristola i HIFK:s tröja
Aleksi Ristola återvänder till TPS. Aleksi Ristola i HIFK:s tröja Bild: Matti Raivio/All Over Press fotboll,Aleksi Ristola,Ristola

TPS som stiger tillbaka till fotbollsligan efter tre säsonger i division 1 presenterade i dag tre nya spelarkontrakt. Elias Ahde kommer till Åbo på lån från SJK för en säsong. Aleksi Ristola och Antto Tapaninen har skrivit på ettåriga kontrakt med klubben.

Anfallaren Ristola, 28, gör comeback i TPS efter en paus på fyra säsonger.

Senast spelade han i Åboklubben mellan 2012 och 2013, därefter har det blivit ligamatcher i Honka, MyPa, FC Lahti, PK-35 och de två senaste säsongerna i HIFK. Han har gjort 33 mål på 165 ligamatcher.

Backen Tapaninen, 28, kommer närmast från JJK där han spelat 66 ligamatcher.

Anfallaren Ahde, 21, har ett gällande kontrakt med SJK som sträcker sig till slutet av säsongen 2019. Han gjorde sin ligadebut förra säsongen och gjorde ett mål då han var utlånad till JJK.

– Alla tre passar in i vår filosofi och vårt spelsätt utmärkt och är anpassningsbara lagspelare. Laget är ännu inte klart utan vi förhandlar med ytterligare några spelare, säger TPS chefstränare Mika Laurikainen i ett pressmeddelande.

Text: FNB

Läs också

Nyligen publicerat - Sport