Hoppa till huvudinnehåll

IFK Mariehamn värvar från Norge – australier ersätter Albin Granlund

Norska fotbollslaget Kongsvinger IL firar ett mål.
Dylan Murnane (andra från höger) förväntas stanna en längre tid på Åland. Norska fotbollslaget Kongsvinger IL firar ett mål. Bild: imago/Digitalsport/ All Over Press fotboll,IFK Mariehamn,Dylan Murnane

IFK Mariehamns senaste nyförvärv heter Dylan Murnane. Vänsterbacken är född i Australien men har också ett italienskt pass.

Efter att Albin Granlund flyttade från Mariehamn till Örebro har fotbollsmästarna från säsongen 2016 letat efter en ersättare. Nu har klubben bestämt sig för Dylan Murnane som tränat med laget under den senaste tiden.

Murnane som förra säsongen representerade Kongsvinger IL i norska division 1 trivs bäst som vänsterback. 22-åringen har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med en option för ytterligare en säsong.

– Han visade bra kvalité under träningsveckan och det fanns inga frågetecken kring att erbjuda honom ett kontrakt, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson på lagets webbplats.

– Vår plan är att ännu förstärka laget med två spelare. Vi ska försöka ha truppen spikad innan årets slut, fortsätter Matsson.

Före Murnane flyttade till Norge representerade han Port Melbourne Sharks och Melbourne Victory i Australien.

Honka förstärker med målvakt och två yttrar

FC Honka som efter förra säsongen återvände till fotbollsligan efter en paus på tre säsonger har värvat tre nya spelare.

Felix Ferahyan är målvakt medan Mosawer Ahadi och Youness Rahimi trivs bäst som ytteranfallare. Av dessa är det endast Rahimi som tidigare spelat i den högsta serien i Finland.

För tillfället har Honka kontrakt med 23 spelare.