Hoppa till huvudinnehåll

Ryska paraidrottare lever i ovisshet – beslutet kommer efter nyår

Ryska olympiska kommitén funderar på vem de får skicka till Pyeongchang.
De ryska idrottarna fortsätter att leva i ovisshet gällande deltagandet i paralympics. Ryska olympiska kommitén funderar på vem de får skicka till Pyeongchang. Bild: /All Over Press Internationella olympiska kommittén (IOK),Vinter-OS i PyeongChang 2018,Team Russia,Winter Paralympic Games,paralympiska spelen

Den internationella paralympiska kommittén IPK berättar i januari om Ryssland får delta eller inte i paralympiska spelen i Pyeongchang i mars.

IPK meddelade i dag att Rysslands paralympiska kommitté fortfarande inte får delta i IPK:s verksamhet eftersom den inte har gjort tillräckliga insatser i antidopningsarbetet. Ryssland uteslöts ur IPK:s verksamhet i augusti 2016 och landet fick inte delta i paralympiska spelen i Rio de Janeiro.

– Det har skett framsteg i tre av fem kriterier som vi krävt. Tyvärr har vi inte fått ett officiellt svar av de ryska myndigheterna och McLaren-rapporten har inte uppmärksammats i tillräcklig grad, sade IPK:s ordförande Andrew Parsons.

Parsons säger ändå att IPK håller dörren öppen för Ryssland i fråga om Pyeongchang.

– Tidsfristen i januari närmar sig emellertid snabbt, påpekar IPK-basen.

Tidigare i december meddelade Internationella olympiska kommittén (IOK) att Ryssland som nation stoppas från OS som arrangeras några veckor före de paralympiska spelen.

Text: FNB