Hoppa till huvudinnehåll

Sport tror att de kan spela i ishallen den 28 december

Vasa Sports spelare framför hemmaklacken, januari 2017.
Vasa Sport spelar sina hemmamatcher på Kopparön i Vasa. Vasa Sports spelare framför hemmaklacken, januari 2017. Bild: Samppa Toivonen / All Over Press FM-ligan i ishockey,Vasa Sport,Sköldhållare

Polisens olycksfallsutredning är klar, ventilationsrörens fästen ska granskas och ny belysning ska sättas upp, sen är ishallen i Vasa klar för användning igen. Vasa Sport tror att de kan spela match där den 28 december.

Det ventilationsrör som föll ner på konsertpubliken i söndags hade enligt Kurtén flyttats för några år sedan när den så kallade jumbotronen som hänger i mitten av ishallen gjordes om.

Polisens olycksfallsundersökning i ishallen är enligt Vasa Sports vd Tomas Kurtén klar och reparationsarbetena har påbörjats.

- Vasa stads byggnadsinspektion ska ge en rapport till samkommunen för Vasa arenor med vilka åtgärder som måste göras innan hallen kan öppna igen.

Tomas Kurtén, vd för Vasa Sport.
Tomas Kurtén. Tomas Kurtén, vd för Vasa Sport. Bild: Yle/Joni Kyheröinen Vasa Sport,tomas kurtén

Enligt Kurtén ska ventilationsrörens fästen kontrolleras, ny belysning är beställd och kommer att hängas upp på fredag eller onsdagen den 27 december.

- Det är inte frågan om några stora reparationer eftersom takkonstruktionen är intakt, säger Kurtén.

Efter det ska byggnadsinspektionen kontrollera att allt ser bra ut och om allt är i ordning ska hallen vara klar till Vasa Sports möte med Jukurit den 28 december.

- Olyckan har inte påverkat varken laget eller spelarna, säger Kurtén.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten