Hoppa till huvudinnehåll

Zlatan målskytt men förlorare

Zlatan Imbrahimovic firar ett mål.
Zlatan Imbrahimovic mål hjälpte inte, Bristol City vann. Zlatan Imbrahimovic firar ett mål. Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimovic slog till i sin första match från start sedan i våras. Men det var till ingen nytta. Bristol City skrällvann med 2-1 mot Manchester United och är vidare till semifinal i ligacupen.

Ibrahimovic hade ett par lägen i första halvlek. Redan efter elva minuter vinklade han - via försvararen Nathan Baker - upp bollen i kryssribban.

29 minuter senare fick han en ny möjlighet i efterspelet av en hörna. Ibrahimovic, som gjorde sin första start sedan knäskadan i april, drog till direkt på volley men bollträffen var sådär och riktningen därefter.

Men det skulle bli bättre.

Och det skulle bli mål.

36-åringen drog in en frispark - via Korey Smith i muren - till 1-1 i ligacupkvartsfinalen borta mot Bristol City.

Men till slut var det ändå inget som hjälpte Manchester United.
Bristol City var för bra och bjöd hemmapubliken på två delikata mål.

Först Joe Bryan i 51:a minuten. Mittfältaren tajmade djupledsbollen perfekt och skickade sedan in en projektil till 1-0 i målvakten Sergio Romeros bortre hörn.

På tilläggstid lyfte Matt Taylor fram en boll till Korey Smith. Sedan var 26-åringen iskall, satte 2-1 - och skickade Championship-klubben vidare till semifinal.

Även Chelsea är klart för semifinal efter 2-1 mot Bournemouth. Men det krävdes ett sent mål - på tilläggstid - av inhopparen Alvaro Morata för att Londonklubben skulle gå vidare.

Semifinalerna i ligacupen avgörs i dubbelmöten i januari.

Lottningen:

Chelsea-Arsenal
Manchester City-Bristol City

(Text: FNB-TT)