Hoppa till huvudinnehåll

Cirkeln sluten för Gomez – återvänder till Stuttgart

Mario Gomez vinner en höjdduell.
Mario Gomez. Mario Gomez vinner en höjdduell. Bild: All Over Press Mario Gómez,Tysklands herrlandslag i fotboll

Efter åtta och en halv säsong i andra klubbar återvänder Mario Gomez till Stuttgart. Gomez har skrivit på för två och ett halvt år med klubben som han vann ligatiteln med våren 2007.

Mario Gomez inledde sin proffskarriär i Stuttgart och stannade i klubben till slutet av säsongen 2008–2009 då han valde att flytta vidare till Bayern München.

Efter spel i Bayern, Fiorentina, Besiktas och nu senast Wolfsburg återvänder den 32-årige anfallaren till Stuttgart. Klubben skriver på sin webbplats att Gomez har skrivit på ett kontrakt som gäller till sommaren 2020.

– Jag är väldigt glad över att återvända hem, till platsen där allt började. Det här är klubben som gjorde mig till den spelare jag är, säger han.

Vill spela i VM

Gomez var en stor bidragande orsak till att Stuttgart vann ligaguldet säsongen 2006–2007. Den här säsongen har han spelat tolv matcher och gjort ett mål för Wolfsburg i den tyska ligan.

– Jag vill göra en bra andra halva av säsongen och dessutom nå mitt mål att få spela i VM, säger han.

Gomez har spelat 71 landskamper för Tyskland och gjort 31 mål. Han drogs med stora skadeproblem under säsongen 2013–2014 och fick ingen plats i den tyska truppen som tog VM-guld i Brasilien.

I EM 2016 spelade Gomez i fyra av Tysklands matcher och gjorde två mål.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport