Hoppa till huvudinnehåll

Live just nu: Patrik Laines Winnipeg drabbar samman med NY Islanders

Winnipeg Jets har hört till NHL-säsongens utropstecken. Efter 36 matcher har laget samlat elva poäng mer än i fjol. Patrik Laine har hittills stått för 18 fullträffar.

Jets toppar sin division med 46 poäng på 36 matcher. Bara två lag i hela ligan har fler poäng än Winnipeg.

– Visst har det varit en bra höst och jag måste nog ge ett nära utmärkt vitsord åt laget, säger Laine i Yle Urheilus intervju.

Laine som själv noterats för 18 mål och elva assist konstaterar att det nog ryms med några lite svårare perioder men att laget på det stora hela har spelat riktigt bra.

– Vi har blivit mer samspelta och presterat på en högre nivå, därför har vi lyckats ta några viktiga segrar.

Bättre attityd i försvaret

Redan i fjol var Winnipeg ett starkt anfallande lag men i försvaret var det jobbigare. I år har Jets gjort ett klart bättre arbete i att skydda det egna målet och det här syns i serietabellen.

– Vi har ett fungerande spelsystem men den största orsaken till att vårt försvar håller är attityden. Att vi har en bättre inställning till försvarsspelet syns i det dagliga arbetet, menar Laine.

Anfallaren prisar också lagets målvakter Connor Hellebyuck och Steve Mason.

– I fjol kändes det stundvis att man inte riktigt kunde lita på målvakterna. Nu är de en stor orsak till att vi har varit framgångsrika. De står för stora räddningar match efter match, tack vare det har vi alltid chans till seger.

Farlig förstakedja

Kvällens motståndare New York Islanders hör inte till ligans topplag men där finns ändå några spelare som kräver extra uppmärksamhet.

John Tavares är tvåa i NHL:s poängliga med 21 mål och 24 assist. Josh Bailey är på fjärde plats med 10+35 och Anders Lee kommer inte långt efter med 21+15.

– Med sådana här killar är det viktigt att man hela tiden är medveten om vem som finns på isen. Men vi ska inte tänka på dem alltför mycket utan måste fokusera på det egna spelet.

– Om vi vinner den här matchen så blir det skönt att fira jul, avslutar Laine.

Matchen mellan Winnipeg Jets och New York Islanders börjar klockan 20.00 och sänds direkt i TV2 och på Yle Arenan.

Läs också