Hoppa till huvudinnehåll

Liverpoolspelare efter målkalaset: Vi måste bli tråkigare

Liverpoolspelaren James Milner gestikulerar under match.
James Milner har Liverpools framgångsrecept klart: Bli lite tristare. Liverpoolspelaren James Milner gestikulerar under match. Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press James Milner

Liverpool släppte in tre mål på mindre än fem minuter – men tog ändå poäng i Premier League-matchen mot Arsenal. Efter 3–3 efterlyser lagets rutinerade mittfältare James Milner ett lite tråkigare Liverpool.

Liverpool såg ut att vara på god väg mot en stark bortaseger i London då Philippe Coutinho och Mohamed Salah fixade en 2–0-ledning och hemmalaget Arsenal såg helt bortspelat ut.

Då vände allt. Arsenal gjorde tre mål på knappa fem minuter genom Alexis Sanchez, Granit Xhaka och Mesut Özil. Roberto Firminos kvittering grejade till slut en Liverpoolpoäng, men James Milner vet att det borde ha blivit fler än så.

– Vi måste bli tråkigare. Det är klart att vi är väldigt bra framåt, men det finns lägen i matchen när det gäller att hålla tätt och inte göra misstag i fem minuter, säger Milner till Sky Sports.

– Alla målen var vårt eget fel och det är något vi måste lära oss av för det ser ut att vara ett problem för oss i år.

"Måste stänga av den biten"

Liverpools anfall med Coutinho, Salah, Firmino och Sadio Mane gör att klubben har förutsättningar att lyckas med vad som helst, men ett alltför svagt försvarsspel gör att Manchester City senare i dag kan rycka upp ett 20 poäng stort försprång till tabellfyran Liverpool.

– Vi spelar så bra fotboll, men ibland måste vi bara stänga av den biten i 5–10 minuter. Vi måste ta det lugnare, spela tätare och bara hålla bollen, säger Milner.

Liverpool har släppt in 23 mål i ligan hittills i höst, att jämföra med tättrion Manchester City, Manchester United och Chelsea som inkasserat 12–14 baklängesmål.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport