Hoppa till huvudinnehåll

Attendo tar över hälsovårdscentralen i Sjundeå

Sjundeå hälsovårdscentral
Sjundeå hälsovårdscentral. Sjundeå hälsovårdscentral Bild: Yle/Minna Almark sjundeå

Sjundeås kommunstyrelse har valt företaget Attendo Terveyspalvelut till ny leverantör för kommunens hälsovårdscentral. Vårdföretaget tar över från och med mars.

Avtalet gäller till den sista december 2021. Det är möjligt att förlänga avtalet två gånger, ett år per gång. Avtalet kan med andra ord gälla fram tills år 2023.

Med i upphandlingsrundan fanns tre företag: Attendo Terveyspalvelut, Coronaria Hoitoketju och Mehiläinen Terveyspalvelut.

Sjundeå valde det anbud som var fördelaktigast ur ett helhetsekonomiskt perspektiv. Attendo hade det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet.

Fyra delområden jämfördes

Kvaliteten jämfördes inom fyra olika delområden. Anbudsgivarna presenterade en plan för varje delområde som sedan poängsattes. Det företag som totalt fick mest poäng valdes.

De fyra delområdena som jämfördes var övertagandet av verksamheten, personalplaneringen, beskrivning av serviceprocessen och en beskrivning av hur verksamheten ska utvecklas.

Kostnaderna för avtalsperioden beräknas uppgå till 5 100 000 euro. Det här gäller ifall avtalsperioden tar slut 2021.

Då Sjundeå valde Coronaria till hälsovårdsproducent för åren 2014-2017 var priset ungefär en miljon per år.

För tillfället är det Coronaria Hoitoketju som sköter hälsocentralens verksamhet sedan mars 2014.

27.12.2017 kl 14:40 uppdaterades artikeln med information om att avtalet kan förlängas samt om avtaletpris som Sjundeå hade med Coronaria Hoitoketju.