Hoppa till huvudinnehåll

Finland kräver utredning – se de kontroversiella videogranskningarna

Finland öppnade junior-VM i ishockey med en 2–4 förlust mot Kanada. Matchens stora snackis var Boris Katchouks öppningsmål som enligt Juniorlejonen och många andra definitivt inte borde ha godkänts.

Katchouk åkte själv in i målet som flyttades från sin plats samtidigt som pucken gled över mållinjen. Domarna kom fram till spelredskapet var i mål innan målburen flyttat på sig och godkände fullträffen.

– Vi vill ha en utredning om det här. Vår lagledning kommer att ta kontakt med turneringsdirektoriatet, sade tränare Jussi Ahokas till Yle efter matchen.

Finlands general manager Kimmo Oikarinen berättade senare att det internationella ishockeyförbundets domarchef Konstantin Komissarov hade beklagat situationen och medgav att det skett en domartabbe.

– Matchen är över och resultatet är 4–2. Det kommer inte att ändras, konstaterade Oikarinen ändå åt Yle Urheilu.

Det kontroversiella målet och domararbetet ska behandlas på torsdagen men någon inverkan på slutresultatet har det inte.

I den tredje perionde orsakade Finlands fjärdekedja kalabalik framför Kanadas mål och fick pucken över mållinjen men inte helt och hållet, så bestämde i alla fall videodomarna. Se granskningen nedan.